- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Распад Минесоте одвео Гризлије у полуфинале

© AP Photo / Andy Clayton-KingМемфис Минесота
Мемфис Минесота - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Мемфиса пласирали су се у полуфинале плеј-офа Западне конференције после победе над Минесотом у шестом мечу - 114:106 (4:2 у серији).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тимвервулвси су водили током већег дела сусрета, имали су и двоцифрену предност у последњој деоници, али су на крају Гризлији успели да преокрену и домогну се окршаја са Голден Стејт Вориорсима.
Уводна деоница протекла је у резултатском егалу, тачније домаћин је имао пола коша предности 29:28.
Слично је било и у наставку где су Вукови предвођени Ентонијем Едвардсом који је меч завршио са 30 поена успели на велики одмор да оду са три поена предности 52:49.
Трећа деоница у потпуности је припала Минесоти, чији су кошаркаши направили додатних седам поена предности, те се у последњу четвртину ушло са плус 10 за домаћина 84:74.
И чинило се да ће све оно што су Вукови градили током сусрета пред својим навијачима успети да сачувају и да се изборе за мајсторицу и одлучујући седми меч, који би био одигран у Мемфису, али... Уследило је тотално помрачење Вукова што су Гризлији казнили на најсуровији могући начин.
Дилон Брукс и Дезмонд Бејн су са по 23 поена били најефикаснији кошаркаши гостујућег тима. Дабл-дабл учинак остварили су Џерен Џексон који је имао 18 поена и 14 скокова, као и Брендон Кларк - 17 поена и 11 ухваћених лопти.
Џа Морент је меч окончао са 17 поена и 11 асистенција, па је јасно да је тимска игра пресудила Минесоти која је на крају елиминисана већ на старту плеј-офа, док ће Мемфис у полуфиналу ударити на Голден Стејт који је избацио Јокићев Денвер убедљивим резултатом 4:1 у серији.
Тренер КК Монако Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
СПОРТ
Велики подвиг Сашиних „кнежева“ и Срба из Бајерна – „мајсторице“ одлучују путнике у Београд!
Ерон Гордон и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
СПОРТ
Игра уз Јокића, мора боље да „чита“ – и свестан је тога /видео/
Словеначки кошаркаш Лука Дончић – Далас Меверикс - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
СПОРТ
Клуб „500“ – Џордан па Дончић /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала