- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Протест у Канади, демонстранти блокирали престоницу, има ухапшених /видео/

© AP Photo / Sean KilpatrickПротест у престоници Канаде Отави
Протест у престоници Канаде Отави - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Полиција у Отави ухапсила је неколико људи, након што је више стотина бициклиста, пешака и возача аутомобила блокирало центар канадске престонице, саопштиле су власти.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Јучерашњи протест је организован због наводних владиних прекорачења овлашћења, а уследио је мање од три месеца након што су камионџије блокирале Отаву на више од три недеље, наводи Ројтерс.
Полиција у Отави је објавила у петак на Твитеру да је неколико људи ухапшено и да су полицајци и даље на лицу места како би обезбедили јавни ред и мир.
Организатори јучерашњих протеста поручили су да су окупили у знак подршке „слободи и војним ветеранима“, а локални медији извештавају да је више учесника било у Отави и током претходног протеста, који је организован због обавезне вакцинације за прекограничне возаче камиона, наводи Ројтерс.
Бивши припадник канадских оружаних снага Нил Ширд, један од главних организатора протестног марша у петак, каже да подржава сваку групу која жели да се бори за слободу Канађана јер су, према његовом мишљењу, слободу говора „платили“ ветерани својом борбом, пренео је Танјуг.
Велики конвој камиона на протесту против пандемијских мера у САД - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СВЕТ
Велики протест америчких камионџија против пандемијских мера /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала