- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Пољској због санкција може да експлодира око 500 вагона гаса

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаИзградња постројења "НОВАТЕК-Мурманск" у Белокаменки, Мурманска област
Изградња постројења НОВАТЕК-Мурманск у Белокаменки, Мурманска област - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Постоји опасност да у Пољској експлодира око 500 вагона течног природног гаса због санкција које су уведене против подружнице руске компаније „Новатек“ – „Новатек грин енерџи“, саопштила је компанија.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Значајна и веома реална опасност повезана је са тим што је компанија лишена контроле и ускраћена јој је могућност даљег транспорта и истовара око 500 железничких вагона течног природног гаса који су легално ушли на пољску територију. Због физичко-хемијских својстава течног гаса у случају дуготрајног задржавања вагона на путевима, раста спољне температуре и истовремено повећања притиска гаса у вагонима може доћи до испуштања гаса у атмосферу и до запаљивања, што ће проузроковати јак пожар, тежак за гашење“, наводи се у саопштењу.

У вези са наведеним, „Новатек грин енерџи“ сматра да је „неопходно одмах предузети мере како би око 40 милиона литара гаса пропан-бутана који је акумулиран у железничким цистернама брзо и безбедно стигао до терминала“.
„Очигледно је да због уведених санкција компанија 'Новатек грин енерџи' не може ништа да предузме у вези с тим“, саопштила је компанија.
Пре неколико дана Пољска је увела санкције против 50 руских физичких и правних лица, међу којима су и „Гаспром“, „Новатек“ и „Акрон“. Због тога је у Пољској неколико десетина рејона остало без течног гаса које је снабдевала горивом компанија „Новатек грин енерџи“.
Руска амбасада у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Руски амбасадор: У Пољској није безбедно причати о последицама одбацивања руског гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала