- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Аутопут од Руме до Шапца биће завршен до септембра 2023. /видео/

Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић обишли су данас градилиште аутопута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, на петљи Хртковци.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Момировић је истакао да је циљ да се до краја септембра 2023. године заврши аутопут од Руме до Шапца, „чиме ће Шабац постати прави центар“, али и да се заврши брза саобраћајница Шабац - Лозница.
Ово је најзначајнији инфраструктурни пројекат за Срем, Мачву и Западну Србију, јер ће донети нове инвестиције и подићи економски стандард у овом делу земље, рекао је министар.
Градилиште су, с Момировићем и Антићем, обишли и начелник Сремског округа Перица Гаковић, градоначелници Шапца Александар Пајић и Лознице Видоје Петровић, као и председница Општине Рума Александра Ћирић.
„Циљ нам је да до краја септембра 2024. године завршимо брзу саобраћајницу од Лознице до Шапца, да повежемо најквалитетнијом инфраструктуром Западну Србију са ауто-путем, Коридором 10, и тек тада можемо да причамо да наша земља, Запад Србије, Срем и Мачва имају најквалитетнију инфраструктуру какву имају земље у Западној Европи“, истакао је Момировић.
Антић је додао да је на том пројекту ангажовано око 450 људи са више од 150 јединица механизације.
„Кључни радови су на мосту где се посвећује нарочита пажња“, објаснио је Антић.
Он је прецизирао да су радови реализовани на преко 78 процената, а интензивно се ради на деоници аутопута од Шапца према Руми где се радови изводе у дужини од око 12 километара.
Ради се на осам мостова, рекао је Антић и подсетио да је доста урађено и на деоници брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице, уз очекивање да ће се током маја интензивирати радови, преноси Танјуг.
Радове на аутопуту Рума - Шабац и брзој саобраћајници Шабац - Лозница изводи азербејџанска фирма „Азвирт“ од 2019. године.
Укупна дужина деонице је 77 километара, од чега је ауто пут Рума-Шабац, са мостом преко Саве, 22 километра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала