- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Матвијенко: Западу одговара да погине што више Украјинаца

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРазрушена зграда у Маријупољу
Разрушена зграда у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Испоручујући оружје Украјини, Запад се не брине за судбину грађана те земље, већ за борбу против Русије, изјавила је председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Њих није брига за Украјину, за Украјинце, не брину се за судбину тог народа, тих људи. Они сматрају да што више Украјинаца погине, то боље за њих у борби против Русије“, рекла је Матвијенкова за телевизију „Русија 1“.

Према њеним речима, нема границе незадовољству због такве политике.
„Иза лажних позива на дипломатију они сваки дан пумпају Украјину све већим количинама и врстама наоружања. Толико лицемерно да су све маске већ поцепане, све је јасно ко шта хоће“, оценила је она.

Володин: Председник Украјине – играчка у рукама Вашингтона

Са своје стране, председавајући Државне думе Вјачеслав Володин сматра да је Украјина зависна држава.
„Украјина није независна, председник је играчка у рукама Вашингтона“, рекао је Володин за телевизију „Русија 1“.
Он је напоменуо да ће Запад наставити тако да се понаша, јер му је важно да ослаби Русију.
„Што се тиче Украјинаца, они их једноставно не сматрају људима. Потрошни материјал. Због тога ће финансирати и пумпати Украјину оружјем и учинити све да се војне операције изводе до последњег Украјинца“, истакао је посланик.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала