- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведић који осваја свачије срце: Како је младунче пронашло дом међу људима у Белорусији /видео/

© Sputnik / Сергеј Маљгавко / Уђи у базу фотографијаМладунче медведа
Младунче медведа - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Један национални парк на западу Белорусије добио је „принову“ – малог медведа по имену Василиј, који великом приврженошћу и љубављу према људима осваја срца свих посетилаца.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Малишан има свега око три месеца, али је прилично самосталан, врло здрав, весео и обожава да скреће пажњу на себе својом разиграношћу.
У националном парку „Браславска језера“ испричали су за Спутњик како се медведић Василиј навикава на ново место. Младунче је довезено у парк почетком априла из Борисовског рејона у Минској области, где је боравио у једној од сеоских кућа и више није желео да се врати у шуму.
Како кажу, тешко је рећи зашто је медведић остао без мајке.
„Локални инспектори који су предали младунче говоре да је сваке године, нажалост, све више напуштених медведа. Можда се медведица уплашила од сече шуме која се одвијала у близини, можда постоје и други разлози“, објаснили су запослени у парку.
Интересантно је да воли да једе различите каше – овсену, пиринчану и гриз.

„Има много људи који желе да виде то несташно чудо. Људи долазе сваки дан, неки већ по трећи пут. Васја много воли пажњу и стално жели да буде са неким и да се игра, а ако не успе, онда почиње да се љути и да се понаша као дете“, додају у националном парку.

Мрки медвед - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
РУСИЈА
Само у Русији: Бодибилдер против мрког медведа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала