- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

НАТО у Италији подигао два ловца због хрватског авиона

© Wikipedia / Dmitry A. Mottl Јурофајтер тајфун
Јурофајтер тајфун - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Након што су Италијани изгубили везу са хрватским „ербасом“, из НАТО базе у Шпанији полетела су два авиона како би установила о чему је реч, пишу тамошњи медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Италијански медији јављају да је контрола лета изгубила радио-везу с хрватским „ербасом 320“ након што је ушао у италијански ваздушни простор. Радило се о лету из Стокхолма за Рим јутрос у 9 сати.
Након што је изгубљена веза са авионом, Центар за ваздушне операције из Торехона у Шпанији, дао је налог за подизање „јурофајтера“.
Наиме, у Торехону крај Мадрида налази се ваздухопловна база НАТО-а надлежна за контролу неба јужних земаља Европе, где се спроводила и истрага о томе ко је лансирао беспилотну летелицу према Загребу.
Како пише „Матино“, захваљујући потпори са земље, борбени авиони без проблема су стигли до хрватског "ербаса" и извршили све потребне провере. Установили ду да не постоји претња, након чега су се вратили у базу, преноси РТС.
Недуго након тога, успостављена је и радио-веза с авионом.
Пад летелице у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РЕГИОН
Хрватски медији: На деловима дрона који је пао у Загреб није било експлозива
Француски вишенаменски авион Рафал  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2020
Загреб не одустаје од куповине: Французи понудили Хрватској авионе испробане у Либији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала