- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Разговарао сам са Русима, а са АТП – нисам

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да је разговарао са руским тенисерима поводом њихове забране наступа на Вимблдону, али је истакао и да није причао о томе са руководством кровне организације мушког тениса, АТП.
Ђоковић је био добар домаћин руским тенисерима током Србија опена у Београду, који је освојио Андреј Рубљов и тада је изјавио да су руски играчи добро дошли у српску престоницу.
„Да, имао сам прилике да разговарам са некима од Руса у Београду и очигледно то није лака позиција, када вам одузму право да учествујете на једном од највећих турнира, ако не и највећем турниру на свету. Тешко је. Разумем њихову фрустрацију. АТП ће анализирати целу ситуацију и видети шта може да се уради. Нисам причао са људима из АТП, тако да нисам сигуран шта ће бити. Пролазећи кроз нешто слично на личном плану, иако није баш исто, знам колико је фрустрирајуће када не можете да играте", изјавио је Ђоковић.
Он је навео и да стоји при ставу да одлука Вимблдона да забрани учешће руских и белоруских тенисера на предстојећем турниру нема његову подршку.
„Мислим да то није фер, није исправно, али тако је како је. Они су ти који доносе одлуке и сада је на Савету играча, менаџменту Тура да одлуче са играчима које је најбоље решење за ову ситуацију, да ли да задрже поене, заштите их или да одузимају 50 одсто поена, шта год", додао је Новак.
Ђоковић је говорио и о томе шта ће бити са поенима „забрањених“ тенисера.
„Имали смо последњих неколико година, због короне, неку редукцију поена и различите моделе који никад пре нису били имплементирани, како би се одмогућило играчима да не играју ако не желе, а да опет задрже бодове. Чуо сам да се неки модели опет разматрају за ову ситуацију, али нисам сигуран шта је исправно, а шта није, да будем искрен. Претпостављам да ћемо морати да сачекамо и видимо исход свега. Све је могуће, али заиста сумњам да неће бити додељивани поени на Вимблдону. Вероватнија је опција о заштити поена за руске и белоруске тенисере који не играју", закључио је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала