- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чизма се још једном поклонила „Нареднику“ из Србије /видео/

© AP Photo / Gregorio BorgiaСрпски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Лацио је после великог преокрета успео да савлада Специју у 35. колу Серије А - 3:4 (2:1), а за то се побринуо и Сергеј Милинковић-Савић. Српски репрезентативац постигао је трећи гол за Римљане, чиме је стигао до дабл-дабл учинка ове сезоне, када су голови и асистенције у питању.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сергеј Милинковић-Савић који на Чизми носи надимак Sergente - што значи „Наредник“, наставља да попуњава статистичке колоне и да доминира италијанским фудбалом, где је годинама уз Ћира Имобилеа најважнији фудбалер небескоплавих.
Специја је водила чак три пута против Лација, да би на крају празних шака јер су бодови завршили у претоници Италије, а украо их дефанзивац Аћерби голом у надокнади.
Сергеј Милинковић Савић је новим поготком у Серији А стигао до јубиларног десетог ове сезоне, а има и 11 асистенција, чиме се придржио Доменику Берардију из Сасуола, па су њих двојица једини фудбалери који има двоцифрен број голова и асистенција у италијанском шампионату.
Али, Берарди који на свом конту има 14 погодака је чак шест постигао из пенала.
Када је у питању меч у Специји, домаћи су одлично отворили сусрет и већ у деветом минуту су преко Келвина Амијана на додавање Петка Христова успели да поведу против фаворизованих Саријевих ученика.
Тада је на сцену ступио Ћиро Имобиле који је био прецизан са пенала у 33. минуту. Ипак, домаћи су свега 120 секунди касније поново повели преко Кевина Агудела и резултатом 2:1 отишло се на полувреме.
Уследио је нови гол у мрежи Специје и то сплетом несрећних околности по домаћина јер се лопта од стативе одбила од раме голмана Проведела и завршила у голу.
И поново само два минута касније Специја је по трећи пут имала предност - погодио је Петко Хртистов.
Играо се 68. минут када је Сергеј Милинковић-Савић сјајно примио лопту испред противничког гола и реаговао је попут центарфора, закуцавши левом ногом лопту у мрежу, обезбедивши Лацију ново изједначење.
Таман када се чинило да ће два тима поделити бодове, Аћерби је врхунском реакцијом, лоб ударцем у 90. минуту донео Римљанима победу која их је дигла на пето место, али уз утакмицу више у односу на Рому која има бод заостатка.
Сергеј Милинковић-Савић је годинама на мети највећих европских и светских клубова. Отимају се за његов потпис Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Јувентус, па остаје да се види да ли ће се овог лета променити ситуација око његовог клуба.
Да ли ће остати веран Лацију где увелико ужива статус легенде јер је пуних седам година у небескоплавом дресу, или ће кренути неким новим путем.
Његов менаџер Матеја Кежман успешно одбија све налете бројних интересената, али је велико питање шта ће се дешавати у наредном периоду.
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Српски дан у Европи – погодио и Сергеј /видео/
Мино Рајола - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Од перача судова до власника виле Ала Капонеа – чудесан живот човека који је променио фудбал
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Велики Црљени видели чудо – једанаест голова за полувреме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала