- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мурињо „боцнуо“, Лацио одговорио – римски рат саопштењима

© AP Photo / Andrew MedichiniЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Тренер Роме Жозе Мурињо прокоментарисао је победоносни гол градског ривала Лација, након што је његова екипа одиграла без голова против Болоње, што је довело до саопштења „небеско плавих“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У Србији се саопштења пишу на сваке две недеље, некада и чешће, и стално се питамо да ли је могуће да не могу да прођу три кола, а да се неко не огласи из два највећа српска клуба.
Гледамо у друге лиге, завидимо им што не морају да читају и слушају нападе једни на друге, али овога пута, право из престонице Италије, стиже нам идентична ситуација.
Рома и Лацио налазе се у великој борби за Европу, екипе имају исто број бодова на три кола до краја (59), налазе се на петом и шестом месту и нема потребе говорити колика је тензија у клубовима, у граду.
Синиша Михајловић – тренер Болоње - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Синишини ратници зауставили и „Посебног“
Лацио је у суботу после великог преокрета победио Лацио (4:3), а четврти гол постигли су након сумњиве ситуације у 90. минуту.
То се није свидело Жозеу Мурињу, тренеру Роме, који је на конференцији за медије поткачио градског ривала рекавши да су гол дали из офсајда.
Дан касније стигао је одговор из Лација. Издато је саопштење које вам преносимо у целости:
Чињеница да се 2022. године тренер другог тима на својим конференцијама за новинаре више пута позива на наводне судијске наклоности такмичарским екипама и да се, истовремено, поједини национални спортски новинари, декларисане фудбалске вере, жарко о истој аргументацији, заборављајући своју професионалну улогу и дужност непристрасности, показује неке ствари: да је Лацио опсесивно у њиховим мислима више од других жељених професионалних циљева; да се, као што се често дешава, завирује у туђе домове да би се скренула пажња са промашених резултата; да упркос потреби да се развије имиџ фудбала у Италији, неки су заглављени у сталном понављању оптужби на рачун судија и ВАР-а; да се ови увредљиви ставови према категорији судија и недостатак новинарске објективности пречесто занемарују“, пише у саопштењу и додаје се:
Спортско друштво Лацио одбацује критике и инсинуације, наставља да верује да се вредности демонстрирају на терену, а не у телевизијским студијима. Лацио никада неће бити ничији алиби или жртвени јарац и своје разлоге ће износити на одговарајућим местима. Наш став је и даље да се не расправљамо о одлукама донетим на терену, чак и када је реч о очигледним грешкама које су се догодиле на штету нашег тима, као што је фаул Тоналија над Аћербијем у мечу Лацио – Милан, или лакат Ибањеза нашем Милинковићу у дербију Рима. Тада смо изабрали тишину из поштовања према судијама на терену и ВАР-у, поштовања које други нису показали и не показују“.
Као из наше кухиње, а није, већ италијанске. До краја Серије А остало је још три кола и нема сумње да нас очекује сјајна завршница.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Синиша их учи животу – а они би због њега ишли у рат голим рукама!
Миха није могао да учествује у слављу – али је славље стигло до њега! /видео/
Болоња побеђује за Синишу: „Голови су за њега, он ми је као отац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала