- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Украјински нацисти ће ускоро по европским престоницама кажњавати неподобне руководиоце

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је, поводом уношења председника Хрватске Зорана Милановића и премијера Мађарске Виктора Орбана на списак сајта „Миротворац“, да ће, ако наставе таквим темпом, украјински нацисти почети лично да се обрачунавају с неподобним државним чиновницима по европским престоницама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Разуме се да је увек мало оружја, плаћеника и новца. Похлепни европски лидери не желе да дреше кесу колико треба. Не цене 'Независну' која предводи борбу против тираније руског света. И сада су европске руководиоце почели да уносе у забрањене спискове сајта 'Миротворац'. Ту су се нашли лидери као што су председник Хрватске Зоран Милановић и премијер Мађарске Виктор Орбан. Као да не схватају бедници своју срећу, не воле Украјину свом снагом. Ето вам сад, ви сте наши непријатељи. Патите!“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Према његовом мишљењу, ако наставе таквим темпом, „украјински нацисти ће се ускоро лично обрачунавати с неподобним руководиоцима“.
„Одлучиваће ко не улази у срећну украјинофилску сутрашњицу. Тако да, председници и премијери Француске, Немачке, Италије и других земаља – чувајте се. Ви сте такође сумњиви“, додао је Медведев.
Премијер Мађарске Виктор Орбан унет је у базу контроверзног украјинског сајта „Миротворац“ као „антиукрајински пропагандиста“. Орбан је у више наврата изјавио да Мађарска неће испоручивати оружје Украјини и рекао да је земља спремна да плаћа руски гас у рубљама.
Сајт „Миротворац“ познат је по скандалозним публикацијама, у којима објављује податке о новинарима, грађанима ДНР и ЛНР и другим личностима, називајући их „издајицама домовине“.
Главно тужилаштво Русије је саопштило да је екстремистички интернет-сајт „Миротворац“ основан у августу 2014. године уз подршку власти Украјине „ради већег ефекта приликом спровођења 'чистки' опозиционих политичара“. Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да не искључује могућност да је „Миротворац“ основан уз подршку Стејт департмента САД.
СВЕТ
Орбан доспео у базу скандалозног украјинског „Миротворца“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала