- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

САД предале Украјини 80 одсто хаубица

© AFP 2023 / STAFF SGT. ROYCE H. DORMANУтовар америчких хаубица М777 за украјинску војску
Утовар америчких хаубица М777 за украјинску војску - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе предале су украјинским снагама 80 одсто америчких хаубица које су за њих издвојене и обучиле најмање 170 војника за руковање овим хаубицама, саопштио је високи званичник Пентагона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Могу да потврдим да је 80 одсто хаубица М777 предато Украјинцима“, рекао је он и додао да је у питању 70 од укупно 90 јединица овог оруђа.
Украјинци су такође добили половину од 140 хиљада јединица муниције за хаубице калибра 155 мм које су им предате.
Према његовим речима, више од 170 украјинских војника је обучено за руковање хаубицама М177, а очекује се да ће још 50 проћи обуку током недеље.
Он је додао да је у недељу 20 украјинских војника започело једнонедељни курс за управљање извиђачко-ударним дроновима „Phoenix Ghost“.
Представник Пентагона саопштио је и да су у протекла 24 сата Сједињене Америчке Државе послале 14 авиона са војном помоћи Украјини, а још 23 лета организовало пет других земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала