- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Све земље ЕУ сагласне да руски гас и даље плаћају у еврима

© Sputnik / Андрей Александров / Уђи у базу фотографијаГасна компресорска станица "Минска"
Гасна компресорска станица Минска - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Земље Европске уније су једногласне у томе да наставе да плаћају испоруке руског гаса на основу уговора у еврима, изјавила је министарка екологије Француске Барбара Помпили.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Данас желимо да покажемо да смо једногласни у томе да наставимо да плаћамо за уговоре за руски гас у еврима и да нећемо дозволити да нам се намећу једностране измене у уговорима“, рекла је Помпилијева новинарима.
Према њеним речима, нови пакет санкција Русији се припрема, али неће бити тема данашњег савета министара енергетике земаља Европске уније који се одржава у Бриселу.
„Нови пакет санкција против Русије се припрема, али неће бити тема данашњег савета министара енергетике. То питање ће бити разматрано током наредних неколико дана“, рекла је министарка уочи скупа.
Према њеним речима, тема данашњег сусрета у Бриселу ће бити само гас.
Министарка је навела да је савет министара ЕУ о енергетици сазвала како би се изразила солидарност с Бугарском и Пољском и како би се осудила једнострана одлука Русије да обустави испоруке гаса тим земљама због неплаћања тог енергента у рубљама.
„Наставићемо да плаћамо у еврима уговоре који су били закључени у еврима и у доларима - за уговоре који су од почетка били у доларима", додала је француска министарка.
Гаспром је 27. априла обуставио извоз гаса бугарској компанији „Булгаргаз“ и пољској ПГНиП због тога што испоруке енергента нису платиле у складу с новом схемом исплате у рубљама.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
СВЕТ
Каква је будућност Европе: „Смрзавање за слободу“ или руски гас за руске рубље /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала