- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Упозорење немачког министарства: Правите залихе хране и лекова

© Sputnik / Лола ЂорђевићРафови са уљем у продавници
Рафови са уљем у продавници - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
У светлу сукоба у Украјини министар унутрашњих послова Немачке Ненси Фезер препоручила је Немцима да за сваки случај припреме залихе хране и лекова код куће.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ако струја нестане на дуже време или свакодневни живот на неки други начин буде ограничен, било би мудро имати хитне залихе хране код куће“, изјавила је Фезерова за лист „Ханделсблат“.
Министарка је нагласила да државне мере цивилне одбране треба да обухвате не само „техничка питања“, већ и „залихе хране, лекова и медицинског материјала“.
На списку је 20 литара воде, 3,5 килограма житарица, хлеба, тестенина, пиринча и кромпира, 4 килограма поврћа и махунарки, 2,5 килограма воћа и орашастих плодова, 2,6 литара млека и млечних производа. Осим тога, за десетодневну резерву треба оставити и 1,5 килограма меса, рибе, јаја или јаја у праху, 357 грама масти и уља и других производа по сопственом укусу, као што је мед или чоколада.
На сајту постоје и друге препоруке као што су неопходне залихе лекова у кућној првој помоћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала