- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дончићево магично вече није спречило пораз Даласа /видео/

© AP Photo / Carlos OsorioСловеначки кошаркаш Лука Дончић – Далас Меверикс
Словеначки кошаркаш Лука Дончић – Далас Меверикс - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Лука Дончић одиграо је још један невероватан меч, али то није спречило да његов тим буде поражен у првом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције. Финикс Санси славили су против Даласа резултатом 121:114, а Словенац је убацио импресивних 45 поена, имао је 12 скокова и осам асистенција.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Финикс је фантастично отворио сусрет са Мавериксима, уследила је серија 20:6 на самом старту, а већ до одласка на велики одмор Санси су убацили 69 поена на крилима Деандреа Ајтона.
Он је сусрет окончао са 25 поена, од којих је чак 19 убацио у првом полувремену. С друге стране, Лука Дончић је већ до полувремена имао 25 поена, али је Далас већ тада био у двоцифреном заостатку - 69:56.
Трудио се Словенац, узимао је шутеве и имао половичан успех 15/30, али није имао адекватну подршку саиграча, а српски репрезентативац Бобан Марјановић је дешавања на паркету испратио са клупе за резервне играче.
За разлику од Дончића који није има подршку, Ајтон је уз себе има опорављеног Девина Букера који је убацио 23 поена и имао десет скокова, пратио га је Крис Пол са 19, Џонсон је додао 17, а Бриџис 13 и Краудер 11 поена.
Поменути Краудер је средином друге деонице приликом избачаја лопте у покушају да постигне три поена ударио Дончића у међуножје, а Словенац је с болном гримасом завршио на паркету.
Дончић је иначе постао први играч који је од 2001. године и Кобија Брајанта у плеј-оф мечу имао 45 поена и 10 скокова.
У ноћи између понедељка и уторка одигран је још један меч полуфиналне серије у којем је Мајами на Истоку повео против Филаделфије резултатом 106:92.
"Врелину" су до тријумфа водили Тајлер Хиро са 25 поена и седам асистенција и Бам Адебајо са 24 поена уз 12 скокова, док је Батлер сусрет окончао са 15 поена и девет скокова. По десет су убацили Пи Џеј Такер и Винсент.
С руге стране, Филаделфија је у меч ушла без прве звезде Џоела Ембида који је повређен. Истакао се Тобајас Харис са 27 поена, Макси је стао на 19, а Харден је бројао до 16.
Драјмонд Грин прави насилан фаул на НБА - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Јокићу раскрварио око, Кларка „патосирао“ – Грин искључен после новог насртаја /видео/
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Кораци или не – потез Адетокумба поделио кошаркашки свет /видео/
Клеј Томпсон и Стеф Кари, Голден Стејт Вориорси - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Спектакуларна завршница у Мемфису, Јанис трипл-даблом послао поруку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала