- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: На самиту НАТО уложићу вето на улазак Финске у Алијансу

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да ће на самиту НАТО ставити вето на улазак Финске у Алијансу, док не буду решена питања Хрвата у Босни и Херцеговини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"На самиту НАТО уложићу вето на позивницу, ако то буде на том нивоу. Као ђаво грешну душу прогонићу сваког посланика који буде био за", рекао је Милановић, а преноси хрватски Индеx.
Милановић је на обележавању Дана Вуковара назвао хрватску владу "издајничком", а рекао је и да је поздрав За дом спремни штетан за Хрватску.
"Имамо издајничку владу, издају Хрвате у БиХ, а тај народ тамо тражи јако мало, само основе, државу где се поштују национална права", рекао је Милановић.
Он је оценио да се у БиХ очекује да се игнорише чињеница да постоје Хрвати, Срби и Бошњаци, па да Бошњаци могу да прегласају Хрвате.
"За ово смо се припремали, потопићемо их интелектуално, мене неће сломити. Играју на издајничку владу. Ја не желим бити симпатичан у Бриселу, није ме брига, то су тамо безвезњаци", рекао је Милановић.
Он је рекао да је поздрав "За дом спремни" штетан за Хрватску.
"Али онда ћу рећи и у Борову да четнички споменик мора да се зарони у реку. Али то издајничка влада неће направити", рекао је Милановић говорећи о стању у Вуковару.
Осврнуо се и на изјаве бившег руског премијера и актуелног потпредседника Савета за националну безбедност Дмитриј Медведева који је рекао да ће се Украјинци осветити Милановићу због његових ставова и изјава о Украјини и Русији.
Он је нагласио да није на страни Русије и да не познаје Медведева и истакао да је на страни Хрватске.
"Покушавам да за хрватски народ искамчим што више. Третирају нас као будале, као нацију трећег реда, све то скупа хуљски и удбашки подупире (хрватски премијер Андреј) Пленковић само да би се обрачунали са мном, то је најстрасније", рекао је Милановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала