- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Снукер му је у крви – победио је алкохол и депресију и седми пут је на крову света

© Zac GoodwinРони О'Саливен
Рони О'Саливен - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Британац Рони О'Саливен освојио је седму титулу првака света у снукеру победивши Џада Трампа 18:13, чиме је изједначио рекорд Стивена Хендрија. Ипак, пут до врха био је препун изазова и проблема са којима су сусретао - од депресије до алкохола.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Практично да не постоји на свету особа која је чула за снукер, а да јој се у први мах не јави име Ронија О'Саливена.
Човек је синоним за снукер што је још једном потврдио у великом финалном двобоју са Џадом Трампом. Постао је најстарији шампион свих времена.
О'Саливен је познат као велики мајстор и шампион, али је исто тако склон крајње чудним предајама и напрасном губитку мотивације и концентрације. Умео је често да поручује како му победе и титуле апсолутно ништа не значе, али ова седма освојена га демантује и потврђује да му је и те како стало.
Прву титулу првака света освојио је давне 2001. године, затим је био најуспешнији 2004, 2008, 2012, 2013, 2020. и сада 2022. године.
„Мене рекорди никада нису занимали, мада је лепо када дођете до њих. Мада, ја немам циљева. Волим да побеђујем, и иако то није најбоља идеја покушаћу да остварим овај успех и наредне године", изјавио је О'Саливен.
Успео је Рони да победи депресију, успео је да изађе као победник из проблема и са алкохолом, да би стигао до нове, укупно седме титуле првака света.
„Ово је изузетно тежак спорт. Да могу да вратим време дефинитивно се не бих овиме бавио. Људи често коментаришу и причају како сам нестабилан како моја форма често варира, али није тако. Ја то увек називам снукер депресијом. Играње, такмичење и уживање није било довољно - имао сам глад за победом. Да нисам играо снукер никада не бих пио лекове“, изјавио је својевремено велики шампион Рони О'Саливен.
Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије и прослављени српски боксер - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Боровчанин изабран у борд директора европског бокса
Ватерполисти - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Србија најбоља у Подгорици!
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Србин и Рус заједно у рингу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала