- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Русије стигао одговор: „УЕФА под контролом политике“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Европска кућа фудбала (УЕФА) суспендовала је руске клубове из европских такмичења и за сезону 2022/23 због дешавања у Украјини, а некадашњи председник Локомотиве Москва Иља Геркус осудио је такав поступак, поручивши да је у питању мешање политике у спорт.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Након што је Извршни комитет УЕФА у понедељак поподне супендовао руске фубалске и футсал клубове из европских такмичења за наредну сезону, уједно је и одбијена пријава Фудбалског савеза Русије за потенцијално домаћинство Европског првенства 2028. или 2032. године, огласио се бивши председник и директор Локомотиве Иља Геркус.
„Одлуку ИО УЕФА диктирају политички разлози. Они се у свом саопштењу позивају на безбедност утакмица. Али њихова забринутост није потпуно искрена. Обично УЕФА таквим питањима приступа флексибилније. Да видимо да ли ће украјински клубови и екипе по истој логици бити искључени из учешћа на међународним турнирима. Претпостављам да ће УЕФА пронаћи начин да им дозволи учешће, мада не бих се сложио с тим да је то безбедно“, поручио је Геркус за Риа Новости.
Некадашњи председник Локомотиве није се на томе зауставио, већ је наставио да износи сопствено виђење поводом скандалозне одлуке у режији УЕФА да се суспендују руски клубови.
„УЕФА не може да саопшти прави разлог суспензије руских тимова јер је тај разлог у супротности са њиховом повељом. Председник УЕФА Александар Чеферин је недавно рекао да руски фудбалери не треба да буду одговорни за актуелна дешавања, а Извршни комитет УЕФА донео је супротну одлуку у односу на његове речи? Можемо рећи да је реч о политички контролисаној организацији. Искрено сам се надао да то није случај, али њихови поступци указују супротно“, истакао је Геркус.
УЕФА - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Избацивање Руса пореметило Европу
УЕФА - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
„Печат“ на хајку – УЕФА суспендовала све што има везе са Русијом!
Христо Јовов - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Христо је пронашао две разлике између Срба и Бугара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала