- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шолц одбија да посети Кијев због поступка Зеленског

© AP Photo / Michael ProbstОлаф Шолц
Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је за телевизију ЗДФ да је одлука украјинских власти да одбију посету председника Немачке Франка Валтера Штајнмајера Кијеву била „значајан инцидент“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„То је препрека“, рекао је Шолц, говорећи о могућности да он посети Украјину у будућности.

„Не може тако. Не би требало да се деси да земљи која пружа толико војне и економске помоћи, која је потребна за гаранције безбедности које су толико важне у будућности кажу: председник не може да дође“, рекао је Шолц.

Средином априла лист „Билд“ је саопштио да је председник Украјине Владимир Зеленски одбио да прими свог колегу из Немачке Штајнамера. Власти у Кијеву сматрају да је лидер Немачке у прошлости био превише благ према Русији. Политичари различитих партија у Берлину оштро су критиковали одлуку Зеленског коју су окарактерисали као „дипломатску грешку“.
Франк Валтер Штајнмајер - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
СВЕТ
Пукла прва велика брука на отвореној сцени: Кијев залупио врата Берлину – шта се крије иза свега
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала