- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта додати у чај како би главобоља нестала

CC0 / Pixabay / Цимет
Цимет - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Чај са рузмарином има велики број корисних својстава. Добар је у борби против главобоље и смањује ризик од кардиоваскуларних болести, пишу медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Овај напитак се зове и „природни аналгетик“, с обзиром да помаже у смањењу ризика од хроничних болести, као што су кардиоваскуларна и онколошка обољења, укључујући рак дојке, дијабетес и деменцију. Поред тога, чај је добар и против мигрене и болова у костима.
Такође, чај са рузмарином веома брзо елиминише главобољу, помаже у зарастању рана на устима, побољшава памћење и концентрацију, умањује стрес. Овај напитак помаже у одржавању нормалног нивоа шећера у крви ако се редовно употребљава.
У шољу вреле воде се дода кашика сушеног рузмарина, пет минута је потребно да одстоји, затим се процеди. У чај се може додати мед и лимун.
Прехлада - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Руски кардиолог откива шта је желудачни кашаљ и зашто је опасан
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала