- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Демонстранти у Јеревану подигли заставу Карабаха у згради јерменског Министарства спољних послова

© Sputnik / Арам Нерсесян / Уђи у базу фотографијаПротести присталица опозиције у Јерменији
Протести присталица опозиције у Јерменији - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Противници јерменског премијера Никола Пашињана подигли су заставу непризнате Републике Нагорно Карабах у згради Министарства спољних послова током протестне шетње у Јеревану.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У среду је мања група демонстраната ушла у двориште комплекса владиних зграда. На степеницама комплекса стајала је група полицајаца. Демонстранти су потиснули снаге безбедности и заузели њихово место, узвикујући пароле којима позивају Пашињана да поднесе оставку. Затим су тамо окачили заставу непризнате Републике Нагорно Карабах.
Демонстранти су тражили да се застава постави у самој згради Министарства спољних послова. После краћих преговора са полицијом, то је урадио потпредседник парламента из редова опозиције Ишхан Сагатељан.
Опозиција од 25. априла одржава протесте широм Јерменије. Демонстранти су уверени да политика власти прети земљи губитком државности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала