- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хиљаде људи на улицама широм Америке због могуће одлуке Врховног суда, окршаји са полицијом /видео/

© AP Photo / Ringo H.W. ChiuПротест у Америци, демонстранти траже заштиту права на абортус
Протест у Америци, демонстранти траже заштиту права на абортус - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Демонстранти широм САД окупили су се у уторак под слоганом „даље од наших тела“, тражећи да се заштите права на абортус, након што је до јавности доспео нацрт одлуке Врховног суда који би могао да укине право на абортус на основу пресуде Ро против Вејда из 1973. године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Уколико би Врховни суд укинуо пресуду из 1973, то би значило да у око половини савезних држава неће бити дозвољен абортус.
Неколико хиљада људи окупило се на скупу за право на абортус у Њујорку, а протести су одржани и у Вашингтону, Атланти, Чикагу, Денверу, Лос Анђелесу и Сијетлу, пренео је Ројтерс.
У Лос Анђелесу је дошло до окршаја са полицијом, а један полицајац је лакше повређен, додаје АП.
Врховни суд потврдио је да је нацрт, који је објавио портал "Политико", аутентичан, али је истакао и да тај нацрт не представља одлуку суда нити коначну позицију било којег члана о питањима у том случају.
СВЕТ
Бура у Америци: Цуре информације из Врховног суда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала