- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Општи избори у БиХ 2. октобра

CC0 / Photo by Markus Winkler from Pexels / Застава Босне и Херцеговине
Застава Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Општи избори у БИХ биће одржани 2. октобра, одлучила је данас Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (ЦИК БиХ).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Избори су расписани за чланове председништва БиХ, парламентарну скупштину БиХ, парламент Федерације БиХ, Народну скупштину РС, за Скупштину Дистрикта Брчко и кантоналне скупштине, пренео је портал Клиx.
Одлука није донета једногласно јер је пет од седам чланова ЦИК било сагласно да се избори распишу, док је један члан, Владо Рогић, био против, а један није присуствовао седници.
Осим одлуке о расписивању избора, Централна изборна комисија је донела и низ других пропратних одлука о организацији изборног процеса.
Одредбе Изборног закона предвиђају да се средства за одржавање избора морају обезбедити у року од 15 дана након што је Централна изборна комисија БиХ донела одлуку да се распишу избори.
Из ЦИК-а су потврдили агенцији Срна да не сумњају у то да ће новац за одржавање избора бити обезбеђен на време, иако буџет институција БиХ још није усвојен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала