Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Руке ће нам бити одрешене“: Вучић о најави Куртија да ће поднети захтев за чланство у Савету Европе

© AP Photo / Michael SohnАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић на заједничкој конференцији са немачким канцеларом Олафом Шолцом прокоментарисао је најаву премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија да ће такозвано Косово аплицирати за чланство у Савету Европе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Данас смо чули те тврдње. Мени је било важно оно што је рекао канцелар Шолц, да све оно што је потписано и прихваћено мора да буде спроведено у дело. Надам се и уверен сам да се то односи и на Бриселски споразум", рекао је Вучић и додао:
"Али ако неко не жели да поштује Вашингтонски споразум и не жели да иде тим путем и наше ће руке бити одрешене и поступаћемо у складу са Уставом Србије и нашим националним и државним интересима. Не мислим да треба да себи пуцамо у ногу, али треба на сваки начин да гледамо како да долазимо до компромисног решења".
Немачки канцелар рекао је да Немачка жели да Србија остане у Савету Европе, јер тамо даје важан допринос, као и да се даље развијају односи који ће довести до тога да се сви заједно окупљају у Европској унији.
Александар Вучић и Олаф Шолц на конференцији за новинаре - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
СРБИЈА
Вучић из Берлина: Србија је добро разумела поруку Немачке, али немојте да вас подсећам... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала