- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мислим да је Бодирога у Београду“ – Богдан учи Американце ко је популаризовао „бич“ /видео/

© AFP 2023 / SCOTT OLSONДејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Богдан Богдановић написао је Крису Полу, једном од најбољих плејмејкера на свету, да је „Shamgod“ у Београду, и да је његово име Дејан Бодирога.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Shammgod“ је презиме бившег америчког кошаркаша, данас помоћног тренера у Далас Мевериксима, који је у САД донео потез који су тамошњи људи назвали по његовом презимену.
Крис Пол, који игра за Финикс и тренутно се бори против Даласа у полуфинала Запада, покушао је испред Шемгода да изведе ову финту, и успео је, али је промашио шут.
Зато је написао, покушао сам да изведем „shamgod“ испред Шемгада, алудирајући на то да је овај седео на клупи Даласа у том тренутку.
Ипак, у Европи је тај потез много познатији као „бич“, а популаризацији овог потеза највише је допринео Дејан Бодирога који је том финтом излуђивао противнике.
Зато је Богдановић одговорио Полу и написао му да мисли да је Дејан Бодирога тај који би требало да има највише заслуге за ту финту.
Сличан коментар оставио је и црногорски центар, кошаркаш Чикага, Никола Вучевић написавши: „Једини шемгад је Дејан Бодирога, они лажни се не рачунају“.
Међутим, Бодирога није онај који је измислио овај потез, пошто је наводно Драган Кићановић први почео да га користи, а затим је и Данко Цветићанин унапредио.
Американци имају Шемгада, али изворно тај потез долази из Србије, и на то је Богдановић покушао да укаже.
Ултиматум Дина Рађе – Хрвати напуштају АБА лигу?
Када НБА звезда доживи „апокалипсу“ – у Пиреју /видео/
Алимпијевић најбољи тренер Еврокупа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала