- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Све знамо шта раде Америка и НАТО

© Sputnik / Максим БлиновМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Руској војсци је познато да САД, НАТО и Велика Британија предају Украјини, не само оружје, већ и обавештајне информације што не помаже да се брзо заврши специјална операција, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
"Наша војска добро зна да САД, Велика Британија и НАТО у целини стално предају обавештајне информације и друге параметре украјинским Оружаним снагама. То је добро познато и наравно, заједно са испорукама наоружања које те земље и Алијанса шаљу Украјини, не помаже брзом завршетку операције, нити омета постизању постављених циљева током специјалне војне операције", рекао је он новинарима.
На питање, да ли могу бити предузете неке специјалне мере тим поводом, Песков је одговорио: "Наравно, руска војска ради све што је потребно у тој ситуацији".
Коментаришући ситуацију у "Азовстаљ" у Маријупољу, он је саопштио да се наставља блокада комбината. Захтев украјинских националиста да се изврши размена цивила за храну и лекове личи на захтеве терориста у Сирији. Он је истакао да је председник Влаидмир Путин упознат са овим захтевима.
"Наравно, председник добија сву неопходну информацију. Он све зна. Што се тиче тих захтева екстремиста, који се крију у подземним просторијама предузећа, они много личе на сличне захтеве који су се раније чули од терориста у Сирији и из других места.Све је у рукама штаба који се бави питањима ослобађања предузећа", рекао је Песков.
Раније је представник шефа операције за ослобађање предузећа саопштио Спутњику да украјински екстремисти који се налазе у "Азовстаљу" предлажу да се изврши размена цивила за храну и лекове.
Припадник руских снага поред оклопног возила Тигар у Харковској области - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
Руске снаге погодиле 45 војних објеката Украјине и уништиле батерију система „Ураган“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала