- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић пита Абазовића зашто ништа није урадио поводом дописа Европола

© Sputnik / Бобан НововићПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Тенденције да се одговорност због „резултата“ безбједносних служби и везе појединаца из тог сектора припишу искључиво 42. влади јефтин је покушај скретања пажње са суштине приче, нагласио је бивши премијер Здравко Кривокапић поводом најновијих информација о повезаности црногорске полиције и криминалних кланова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Када сам у септембру прошле године, покренуо питање рада директора полиције Зорана Брђанина и министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, тадашњи потпредсједник и координатор безбједносних служби Дритан Абазовић је такву иницијативу дефинисао ‘црвеном линијом‘, која би могла срушити тадашњу, а већ данас испоставља се бившу Владу”, навео је он на Фејсбуку.
Како је истакао, колико је данас јасна веза криминалних кланова и безбједносног сектора, толико је јасна и одговорност координатора безбједности и тадашњег потпредсједника Владе, који са својим тимом није предузео ништа поводом дописа Европола достављених у јулу прошле године.
„Данас је јасније зашто нико осим шпедитера није одговарао за товар кокаина који је пао у јануару и зашто смо имали пропусте приликом нестанка огромне количине цигарета из Слободне зоне Луке Бар. Подсјећам, то је био моменат и када се формално кренуло у пројекат рушења прве демократске Владе, а све под изговором борбе против криминала и корупције, те убрзавања европских интеграција. Данас је доста тога јасније и избором новог контроверзног шефа Агенције за националну безбједност, а тек ће све бити јасније у времену које долази”, закључио је он.

Абазовић тврди да је почело урушавање криминалних група у Црној Гори

Премијер Дритан Абазовић је, поводом текста који је објавио портал Либертас да Европол сумњичи полицајце Петра Лазовића и Љуба Миловића да су чланови кавачког криминалног клана, рекао гостујући на ТВ Вијести да се ради о скандалозним стварима и додао да се борио да све изађе на видјело.
„Европол није почео да ради када и 42. Влада Црне Горе. Од фебруара прошле године када су почеле значајније промјене на челним мјестима сектора безбједности, када смо се ослободили Веселина Вељовића и Зорана Лазовића, почели смо да подижемо кредибилитет сектора безбједности. Од фебруара почиње интензивна комуникација између Европола и Евроџаста и нових људи у сектору безбједности и резултирају када је крајем априла спроведена велика акција против кавачког клана“, рекао је Абазовић.
Како је додао, почела је потпуна девастација и урушавање организованих криминалних група у Црној Гори.
„То је посљедица отварања Скy апликације. Када говоримо о међународном кредибилитету, он је недостајао. У јулу смо имали нови контингент доказа који је прегломазан, ради се о стотинама хиљада порука“, рекао је Абазовић.
Он је казао и да након хапшења „кавчана“ почиње интензивни разговор са Венецијанском комисијом око промјена у тужилаштву.
Абазовић је напоменуо да је материјал Европола почео да се уступа Црној Гори у континуитету са значајно већим контингентима од јула.
„Не читам поруке Европола нити је то задатак потпредсједника Владе“, казао је он.
Додао је да неко унутар Специјалног државног тужилаштва (СДТ) није хтио да ради у циљу заштите мафије.
„Ви можете да имате не знам какав доказ, све што можете да урадите је да га упутите тужиоцу. Ако тужилац процијени да не жели са тиме да ради, апсолутно ништа. Вама су руке везане“, навео је Абазовић.
Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
РЕГИОН
Нови папири Еуропола могли би да узбуркају Црну Гору
Полиција Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РЕГИОН
Расписана национална потерница за Милошем Меденицом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала