- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Одговорићемо на агресивне поступке САД против учешћа руских делегација у УН

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Москва ће одговорити на агресивне поступке Сједињених Америчких Држава против учешћа руских делегација у Уједињеним нацијама. Вашингтон доследно крши своје обавезе у оквиру УН, у циљу појачане конфронтације са Русијом, саопштено је из Министарства спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је раније објављено, шефу руске делегације, руководиоцу Федералне агенције за национална питања, службенику МИП-а Русије и бројним делегатима који представљају староседелачке народе Севера Руске Федерације који су планирали да допутују у Њујорк ради учешћа на Сталном форуму УН на тему староседелачких народа, нису биле издате америчке излазне визе.
Из Министарства је саопштено да су америчке власти по ко зна који пут спречиле долазак руских представника на догађај у организацији УН.

„Министарство иностраних послова оцењује ове акције доследном политиком Сједињених Америчких Држава, која представља озбиљно кршење обавеза Вашингтона у оквиру Споразума УН и америчке владе. Циљ је очигледан – по сваку цену појачати конфронтацију са Русијом и онемогућити њене представнике да пуноправно учествују у раду на догађају УН“, наводи се у саопштењу.

Како се истиче у саопштењу МИП-а Русије, оваква агресивна политика, разуме се, неће остати без одговора.
Раније је портпарол МИП-а Русије Марија Захарова изјавила да није могла да присуствује седници комитета УН због кашњења америчке амбасаде у издавању виза. Први заменик специјалног представника Русије при УН Дмитриј Пољански изјавио је да је због деловања САД, учешће руских делегата на седници комитета УН било ометено.
У светлу одбијања америчких виза руским дипломатама, портпарол генералног секретара Уједињених нација Стефан Дижарик напоменуо је да је важно да дозволу за улазак у САД добију све дипломате које из пословних разлога одлазе у седиште светске организације. Како каже, то питање је покренуто више пута и организација ће наставити да га покреће.
Гласање у Генералној скупштини УН о суспензији Русије из Савета за људска права УН  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Антируски блок у УН губи подршку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала