- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки министар економије: У земљи ће нестати бензина

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтне пумпе у Татарстану
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Исток Немачке се може суочити са дефицитом бензина ако се уведу санкције на руску нафту, упозорио је министар економије Немачке Роберт Хабек у интервјуу телевизији „РТЛ Директ“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нажалост, не може се искључити могућност да ће заиста доћи до дефицита. То можемо да решимо, али може се догодити да ће неко време бити несташица нафте, а затим и бензина. То се не може искључити као могућност. Наравно, ми радимо на томе да се то не догоди“, изјавио је министар.

Исток Немачке зависи од рафинерије нафте у граду Швет, који користи енергенте ресурсе из Русије.
Подсетимо, раније је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да Европска комисија у оквиру шестог пакета санкција против Русије предлаже да се постепено забрани увоз руске нафте у ЕУ.
Након почетка руске специјалне војне операције у Украјини Европска унија је усвојила пет пакета санкција против физичких лица, организација, финансијског сектора и енергетике Русије.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је раније да су санкције Запада веома озбиљне, али да се Русија благовремено припремила за њих.
Председник Русије Владимир Путин је упозорио на то да политика обуздавања и слабљења Русије представља дугорочну стратегију Запада, а да су санкције озбиљно погодиле целу светску економију. Према његовим речима, основни циљ Запада је да се погоршају услови живота милиона људи.
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Шести пакет санкција Русији: Нова искључења из СВИФТ-а и ограничење увоза нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала