- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саопштење Романа Абрамовича поводом продаје Челсија

© AP Photo / Matt DunhamРоман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Роман Абрамович, руски олигарх и званично и даље власник Челсија, издао је саопштење у ком је појаснио неке ствари у вези продаје актуелног шампиона Европе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Саопштење руског милијардера преносимо у целости:
Прво, намере господина Абрамовича у вези са поклањањем прихода од продаје Челсија у добротворне сврхе нису се промениле.

Од првог саопштења, тим господина Абрамовича је идентификовао високе представнике из тела УН и великих глобалних добротворних организација који су добили задатак да формирају Фондацију и утврде план за њене активности. Водећи независни експерт разговарао је са представницима Владе Велике Британије у којима је представљена структура и почетни планови.

Господин Абрамович није био укључен у овај посао и њиме су самостално руководили стручњаци са дугогодишњим искуством рада у хуманитарним организацијама.

Друго, г. Абрамович није тражио да му се врати било какав зајам – такви предлози су потпуно лажни – као и што су сугестије да је господин Абрамович у последњем тренутку повећао цену клуба. Као део Абрамовичовог циља да пронађе доброг власника за Челси, он је охрабривао сваког понуђача током овог процеса да се посвети улагању у клуб – укључујући Академију, Женски тим, неопходну обнову стадиона, као и одржавање рада фондације Челси.

Након санкција и других ограничења које је Уједињено Краљевство увело господину Абрамовичу од објаве да ће Челси бити продат, зајам је такође постао предмет санкција ЕУ, што захтева додатна одобрења. То значи да ће средства бити замрзнута и подлежу законској процедури коју регулишу надлежни органи. Ова средства су и даље намењена Фондацији. Влада је свесна ових ограничења, као и законских импликација.

Да буде јасно, г. Абрамович нема приступ или контролу над овим средствима и неће имати никакав приступ или контролу над тим средствима након продаје. Упркос промењеним околностима од његовог првобитног саопштења – он остаје посвећен проналажењу доброг чувара за Челси“, пише у саопштењу.
Претходних недеља било је много спекулација око продаје Челсија и улоге Абрамовича у клубу, али овим саопштењем стављено је јасно до знања да се намере Руса у вези донирања новца у добротворне сврхе нису промениле, као и да није тражио никакав зајам.
„Афричка клетва“
Албанска провокација – усред Мадрида /видео/
Ђоковић „украо“ Надалов шоу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала