- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда потценила бившег првака Европе: „Дзјуба да оде из Русије у некакву Звезду“

© AP Photo / Dmitri LovetskyАртјом Дзјуба – ЕУРО 2020
Артјом Дзјуба – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Могућност да корпулентни нападач Зенита Артјом Дзјуба појача српског шампиона Црвену звезду у јуришу на Лигу шампиона подигла је прашину у руској фудбалској јавности. Међу првима се огласио легендарни Александар Мостовој, који сматра да су мале шансе да Дзјуба напусти Русију, због, како је рекао, некакве Звезде?!
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У својим изјавама Мостовој је погрешио у једној ствари јер је Звезди „пришио“ епитет и етикету - „некаква“, с обзиром на то да су црвено-бели били прваци Европе 1991. године што се не може рећи за Зенит. Kао и да је Звезда тренутно редовни учесник најјачих европских фудбалских такмичења - Лиге шампиона и Лиге Европе.
Али, јасно је да човек има право на своје мишљење, као и да каже све оно што мисли. Тако је Мостовој за Чемпионат изнео виђење ситуације око Артјома Дзјубе и преговора у које је наводно ступио са Звездом.
„Сумњам да ће Дзјуба напустити Зенит. Да, знамо да Артјому истиче уговор и да се још не зна да ли ће му Зенит понудити нови или неће. Не видим разлог да оде из Зенита у некакву Црвену звезду. Због чега, који је смисао? Да ли Црвена звезда жели да узме Дзјубу и да гарантује себи Лигу шампиона? То многи кажу. И Зенит би играо у Лиги шампиона да имамо другачију ситуацију. Чак и уколико Зенит није заинтересован за Дзјубу, још има много руских клубова који би га радо довели. Дзјуба може да игра у било којем другом клубу у Премијер лиги Русије“, поручио је Мостовој у интервјуу за Чемпионат.
Дзјуба је члан Зенита од 2015. године у који је стигао из Спартака као слободан играч, а уговор са клубом из Санкт Петербурга му истиче 30. јуна 2022. године.
Снажни нападач је у сезони 2021/22 постигао 13 погодака и имао је 13 асистенција на 36 утакмица за Зенит.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
СПОРТ
Саопштење Романа Абрамовича поводом продаје Челсија
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
СПОРТ
„Афричка клетва“
Албанска провокација на утакмици Реал Мадрид - Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
СПОРТ
Албанска провокација – усред Мадрида /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала