- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Догађаји у Украјини – прокси рат колективног Запада против Русије

© AP Photo / Richard DrewПредставник Русије у УН Василиј Небензја
Представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја изјавио је да догађаји у Украјини представљају прокси рат колективног Запада против Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„То данас није рат у Украјини, како ви говорите. То је прокси рат колективног Запада и Русије. Ви као да сте само чекали тај моменат како бисте дали замајац репресијама против Русије“, рекао је Небензја, обраћајући се на седници Савета безбедности УН.

Како је додао, ако се говори о светском рату, онда се он несумњиво води и у економској области.
„Не сумњамо да сте се спремали за њега, јер брзина којом је покренут тај замајац не оставља сумњу у то да сте се за њега припремали унапред и много пре овога“, рекао је Небензја.

Заплена руске имовине – пљачка

Коментаришући заплену руске имовине на Западу, руски дипломата је констатовао да је реч о безакоњу и пљачки.
„Ви једноставно пљачкате, у најбољим традицијама Дивљег запада. Ако овде неко није упућен, информисаћу вас да поред безброј санкција и забрана, одузимања приватне имовине руским грађанима који немају никакве везе са специјалном војном операцијом, западне земље су замрзнуле рачуне који су у власништву Русије у износу од 300 милијарди долара“, подсетио је Небензја.
Како је констатовао, „данас су једноставно пале маске
„О каквом међународном праву ви причате? Ово чак није ни поредак заснован на правилима, који сте ви измислили. Ово није чак ни колонијализам. Ово није ништа друго него елементарно безакоње и пљачка", закључио је дипломата.
Подсетимо, као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су масовно да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Путин потписао указ: Русија одговара на санкције непријатељских земаља
Грб на згради Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
Руски сенатор: Русију неће сломити ни шести ни седми пакет санкција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала