- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Главно тужилаштво Украјине позива Шојгуа, Медведева, Наришкина на саслушање у Кијев

© Sputnik / СтрингерЗграда Владе Украјине у Кијеву
Зграда Владе Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Канцеларија главног тужиоца Украјине објавила је на свом сајту дневне активности, међу којима је и саслушање представника највишег руског руководства у Кијеву.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Реч је о шефу Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије Александру Бортникову, шефу Спољнообавештајне службе Русије Сергеју Наришкину, заменику председника Савета безбедности Русије Дмитрију Медведеву, министру унутрашњих послова Владимиру Колокољцеву, председници Савета федерације Валентини Матвијенко, председнику Државне думе Русије Вјачеславу Володину, министру одбране Русије Сергеју Шојгуу и другим руководиоцима.
Како је прецизирано у документима, сви наведени представници руске власти позвани су у канцеларију главног тужиоца у Кијеву 16, 17. и 18. маја „ради учешћа у саслушању“ код тужиоца Александра Клешченка.
Главни тужилац Украјине Ирина Венедиктова је 1. марта већ изјавила да је Главно тужилаштво Украјине поднело пријаве против Володина, Медведева, Колокољцева, Шчегољева и Шојгуа.
Према њеним речима, у суд су тада били упућени захтеви за њихово хапшење. Она је у марту, такође, изјавила да су у Украјини покренути кривични процеси против 65 чиновника и војних руководилаца Русије.
Евакуација из Азовстаља, Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
РУСИЈА
УЖИВО Придњестровље ће остати неутрално у конфликту у Украјини, из Азовстаља евакуисано 50 цивила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала