- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сузе „Господина посебног“ за историју /видео/

© AP Photo / Dave ThompsonЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Можете да га волите или мрзите, али Жозе Мурињо никога не оставља равнодушним, јер је човек емоција! То се најбоље видело после тријумфа над Лестером (1:0) и пласмана Роме у финале Лиге конференција, где је завршио у сузама док се грлио са члановима свог стручног штаба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Након што је напустио Тотехем и Премијер лигу, преузевши Рому, моментално су почеле да круже приче да је Жозе Мурињо на заласку каријере, да је прошло његово време и да више нема шта да тражи у модерном фудбалу. Тачније, да нема шта да понуди његовим дефанзивно оријентисаним стилом игре.
Али, да ли је бша тако? Резултати пак говоре другачије. "Господин посебни" који је европско и светско име почео да гради још са Портом, с којим је покорио Европу прво 2003. године освојивши УЕФА куп, а онда годину дана касније и Лигу шампиона.
Исто је успео са Интером 2010. године, победивши у финалу најјачег европског клупског такмичења моћни Бајерн Минхен головима Дијега Милита - 2:0.
Освојио је и Лигу Европе са Манчестер јунајтедом 2017. године победом над Ајаксом, а сада су га 2022. године на крцатом Олимпику сломиле емоције и пустио је судзу након што је исписао историју као први тренер који има прилику да обједини трофеје у свим европским такмичењима.
Такође, Роми је обезбедио борбу за европски трофеј после поста који траје чак 31 годину.
Финале Лиге конференције 25. маја у Тирани биће место, уједно и јединствена прилика да Португалац, који је у каријери освојио 25 трофеја, направи место у богатој ризници направи место за још један пехар, и учини нешто што нико никада није.
„Уморан сам и желим да одем кући. Ово је тријумф породице. Не само оних који су били у игри, на терену, или оних на клупи. Не, већ свих оних на стадиону. Ово је заједничко остварење. Та емпатија и осећај да смо једна велика породица. То смо све постигли заједно са нашим навијачима. Што се тиче утакмице, мислим да је била изврсна иако неки можда сматрају другачије. Али, када ваш голман има само две одбране у 180 минута, против једне екипе из Премијер лиге која поседује невероватан нападачки квалитет, онда би то требало да значи да сте урадили нешто добро“, изјавио је Жозе.
Имао је Мурињо у овој турбулентној сезони са „вучицом“ успона и падова, видело се то најбоље против норвешке екипе Бодо Глимт, која га је преслишала у групној фази Лиге конференција 6:1, да би жреб у нокауту поново спојио исте ривале, али је Мурињо научио лекцију и изашао као победник после двомеча.
И, ево га, ту је у новом финалу – постао је први тренер који је са четири различита тима играо финала европских такмичења. То је Жозе Мурињо!
Артјом Дзјуба – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
СПОРТ
Дзјуби стигао савет из Москве: Иди у Србију!
Фудбалери Ренџерса славе гол против Лајпцига - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
СПОРТ
Спектакл у Глазгову – Ренџерс и Ајнтрахт у финалу Лиге Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала