Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Направљена црна листа Срба са севера Космета: У току уручивање позива

© AP Photo / VISAR KRYEZIUКосовска полиција на прелазу Јариње
Косовска полиција на прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Вршилац дужности командира Северне полицијске станице мајор Горан Живковић потврдио је на данашњој седници Скупштине општине Северна Митровица да постоји списак Срба који се сумњиче за тешка кривична дела и да је у току уручивање позива особама са тог списка.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Живковић је, одговарајући на питања одборника да ли постоје спискови на којима се учесници септембарских протеста позивају да се јаве у Приштину на разговор, рекао да спискови нису тајна.
„Спискови нису тајна, спискови постоје и на једном списку је 58 особа, које се сумњиче за кршење уставног поретка Косова, на другом списку су 14 особа која се терете за тешко убиство у покушају, ометање службених лица и још два три кривична дела“, потврдио је Живковић.
Додао је да полицијски службеници раде на уручењу позива особама које се налазе на тим списковима.
„За сада се нико није одазвао на ове позиве. На списку се налазе особе које живе у општинама Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток. Наши полицајци уручују само позиве, особе које добију позив треба да се јаве на разговор у Приштину“, рекао је Живковић и додао да нема информацију у ком су периоду конкретно почињена дела за која се грађани позивају, преноси Косово онлајн.
Косовска полиција у близини Јариња - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СРБИЈА
Приштина покушава да изазове инцидент да би етнички очистила Косово од Срба
Косовске безбедносне снаге  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СРБИЈА
Дрецун: Циљ Приштине да насилно стави под контролу север Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала