- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У понедељак контролно саслушање Абазовића, Аџића, Брђанина, Нововића, Шуковића и Кентере

© Sputnik / Бобан НововићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе обавиће контролно саслушање челника безбједносног сектора, премијера Дритана Абазовића и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића у вези са наводима Еуропола да су службеници полиције Петар Лазовић и Љубо Миловић чланови криминалног клана Кавач.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сједница на којој ће обавити контролно саслушање биће одржана у понедељак у 12 сати.
Предвиђено је да буду саслушани директор Управе полиције Зоран Брђанин, шеф Специјалног полицијског ођељења Предраг Шуковић, министар унутрашњих послова Филип Аџић и вршилац дужности директора Агенције за националну безбједност (АНБ) Саво Кентера.
То је одлучено на данашњој сједници коју је предсједник Одбора Милан Кнежевић заказао због доношења Одлуке о контролном саслушању.
Кнежевић је казао да ће сједницу отворити за јавност, а онда на основу ставова позваних одлучити да ли ће један дио бити затворен.
Кнежевић је рекао да су сви свједоци да ситуација на моменте има све елементе заплета који може да угрози уставни поредак.
„У ових 30 сједница имали смо низ контролних саслушања, што отворених, што затворених за јавност. Мој је утисак да су постојале озбиљне и основане сумње да су дјелови безбједносног сектора и црногорског правосуђа срасли са криминалним групама и криминалним клановима што потврђују снимци, изјаве и дешавања са којима се суочавамо у протеклих годину и по дана. Поставља се питање да ли би ми као друштво дошли до ових информација да оне нису, у виду транскрипата ,објављене на порталу Либертас“, казао је Кнежевић.
Истакао је да су ставови бившег главног специјалног тужиоца (ГСТ) Миливоја Катнића, изнијети након посљедњих информација, унијеле сумњу у његов и рад Специјалног државног тужилаштва.
„Потпуно је невјероватно да се бивши ГСТ обрати јавности и каже да је лично он одлучио да не постоје елементи кривичног дјела, а онда садашњи опет формира предмет“, казао је Кнежевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала