- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинески медији: После Украјине, Запад ће изазивати кризу за кризом по целом свету

© AFP 2023 / WANG ZHAOКинеска и америчка застава
Кинеска и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Запад ће после сукоба у Украјини наставити да изазива кризу за кризом шп читавом свету, јер су му потребни нови непријатељи, пише кинески лист „Глобал тајмс“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„САД дају предност стратегији ‘демократија против аутократије’ уместо да се позабаве унутрашњим реформама и прилагођавају променама у глобалном светском поретку“, пише лист, напомињући да Запад, на челу са Америком, никада неће моћи да прихвати постојање нечега што не личи на њих.

Управо због тога су створили непријатељску представу о СССР, а потом и Русији, спроводећи политику ширења НАТО.
Вашингтону нису одговарале реформе руског руководства после распада Совјетског Савеза након којих је значајно унапређен имиџ земље у свету, наводи се у чланку. Због тога је јединство у НАТО почело да слаби великом брзином, а глобални утицај блока се драматично смањио, објашњавају аутори.
Осећајући сталну потребу за „измишљеним непријатељима“ Запад је одлучио да Русија са својим вишенационалним јединством, великом територијом и православном вером никако не може бити асимилована, односно да одговара за улогу противника који им је тако недостајао.
Аутори чланка сматрају да се иза тога крије дубока криза западне цивилизације.
„Цивилизација којој су потребно спољни непријатељи да би могла да се одржи, на крају ће доживети пад. Америка, која све време жели да ратује, неизбежно ће пропасти као држава. То на најбољи начин потврђује криза у Украјини“, закључују аутори.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
Кремљ: Све знамо шта раде Америка и НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала