- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране РФ: „Искандерима“ уништено оружје и техника из САД и других западних земаља

© УПСИ МО РФРуски систем "Искандер"
Руски систем Искандер - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Руска војска је ракетама „Искандер“ уништила је на територији Украјине локације на којима су биле концентрисане значајне количине наоружања и технике које су Кијеву доставиле Сједињене Америчке Државе, рекао је на брифингу за новинаре представник руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Оперативно-тактичким ракетним системима ‘Искандер’ око железничких станица Красноград и Карловка у Харковској области уништене су значајне количине наоружања и војне технике који су стигли из САД и западних земаља, као и јединица 58. моторизване бригаде украјинске војске“, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, уништено је укупно 26 војних објеката а као резултат удара руске војске погинуло је 210 украјинских екстремиста.
Руска авијација је високопрецизним ракетама уништила 42 локације на којима је била војна техника и жива сила украјинске војске, као и два складишта муниције, додао је он.

Оперативно-техничка и војна авијација је код Змијског острва оборила три украјинска хеликоптера Ми-8 и две беспилотне летелице „Бајрактар ТБ2“, као и два украјинска авиона – бомбардер Су-24 и ловац Су-27.

Од почетка операције уништено је скоро 3.000 украјинских тенкова и других оклопних возила, 154 авиона, 115 хеликоптера, 764 беспилотне летелице, 296 ПВО система, 333 вишевецних бацаша ракета, 1.378 комада артиљеријског оружја и минобацача итд..
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала