- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковића чека „пакао“ у Магичној кутији – судар две генерације

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас састају се у полуфиналу Мастерса у Мадриду, у чувеној Магичној кутији, у суботу у 16 часова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пред нама је први сусрет најбољег тенисера света и потенцијално најбољег у једног тренутку, те сви са великим искушењем очекују судар две генерације.
Шеснаест година разлика је између Ђоковића (1987) и Алкараса (2003), и по свему што смо видели од младог Шпанца, биће прави наследник тројице највећих у историји.
Ипак, Новак не планира још да се повлачи и све док је на АТП туру биће у врху светског тениса и самим тим велики ривал талентованом Шпанцу који је већ дошао до деветог места на свету.
Алкарас је сезону започео као 32. тенисер света, у ово време пре годину дана био је ван најбољих 100 и то довољно говори о томе у каквој се форми налази.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
СПОРТ
Алкарас срушио Надала и заказао блокбастер са Ђоковићем!
Млади Шпанац је у четвртфиналу елиминисао сународника Рафаела Надала, а новинар га је после меча питао да ли сада размишља у смеру: „Ако могу да победим Надала, онда могу да победим и Ђоковића?“.
„Наравно, наравно. Фокусиран сам на сутра и послаћу поруку Налбандијану да га питам како је то успео. Било како било, борићу се, па ћемо видети шта ће бити сутра“, уз смех је прокоментарисао Алкарас.
Алкарас је подсећањем на успех Налбандијана мислио на Мастерс у Мадриду 2008. године, када је чувени Аргентинац постао први тенисер у историји који је на истом турниру победио Надала, Ђоковића, али и Федерера.
Ако је неко тренутно способан да победи обојицу великана, Ђоковића и Надала, у два дана, то је онда овај чудесни младић који својим атрактивним тенисом одушевљава свет.
Али, да га не хвалимо много, на другој страни мреже биће човек који и те како зна да игра против младих „лавова“ и форма коју је показао у четвртфиналу против Хуркача говори нам да ћемо гледати спектакуларан тенис.
Ђоковић је против Пољака одиграо најбољи тенис у овој сезони и надамо се да ће исти, али и бољи ниво показати против Алкараса.
Кладионице су 50:50, неке благо фаворизују Ђоковића, неке Алкараса, што довољно говори о форми у којој се налази млади Шпанац.
Нема сумње да ће Новака у Магичној кутији чекати пакао, атмосфера у којој ће неколико хиљада људи громогласно навијати за новог миљеника.
И то је сасвим нормално, и ако некоме то одговара, онда је то Новак Ђоковић који управо у таквим амбијентима извлачи оно најбоље из себе.
Крај за Рубљова, Циципас у полуфиналу Мадрида
„Ако можеш да победиш Надала, зашто не би могао и Ђоковића?“
Рим: Надал није избегао Ђоковића, али јесте Алкараса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала