- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Одмазда због изручења САД вође највећег криминалног клана: Напади на ауто-путевима у Колумбији

© AP Photo / Colombian presidential press office via APУхапшен најтраженији колумбијски нарко бос
Ухапшен најтраженији колумбијски нарко бос - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Најмање 100 возила уништено је на ауто-путевима широм северне Колумбије у појединачним нападима Заливског клана, криминалне организације која је најавила оружани одговор због изручења бившег вође Даира Антонија Усуге, познатог као Отонијел, Сједињеним Државама, саопштила је влада.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Четвородневни оружани напади, са циљем ограничавања кретања возила и људи, и изазивања привредног колапса, почели су у четвртак и углавном погађају провинције Антиоквију, Боливар, Кордобу и Сукре, рекли су колумбијски званичници, преноси Ројтерс.
„Овде смо да гарантујемо безбедност Колумбијцима и да се обрачунамо са свима онима који желе да утичу на мир у овим напредним деловима земље због криминалних радњи“, изјавио је министар одбране Дијего Молано у Монтерији, главном граду Кордобе.
Он је најавио појачане патроле у градовима, општинама и дуж ауто-путева како би успоставио ред и заштитио саобраћај и предузећа, а повећао је награде за информације које би довеле до хапшења нових вођа Заливског клана на око 1,2 милиона долара.
Припадници војске и полиције Колумбије ухапсили су 44 особе које су извршиле нападе, саопштио је министар унутрашњих послова Данијел Паласиос и додао да је у нападима оштећен велики број моторних возила.
Колумбија је јуче Америци изручила Отонијела, најтраженијег трговца дрогом и људима и вођом највеће криминалне групе у земљи, који је ухапшен октобра 2021. године, пренео је Танјуг. Према подацима колумбијских власти, Отонијел је годишње кријумчарио 180 до 200 тона кокаина са својим Заливским кланом.
Ухапшен најтраженији колумбијски нарко бос - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СВЕТ
Балканска мафија међу главним савезницима злогласног колумбијског клана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала