- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трагичан биланс експлозије у хотелу у центру Хаване: Најмање 32 мртвих /видео/

© AP Photo / Ramon EspinosaЕксплозија у хотелу Саратога у центру Хаване
Експлозија у хотелу Саратога у центру Хаване - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Најмање 32 особе су погинуле у снажној експлозији у хотелу „Саратога“ у центру Хаване, 19 се води као нестало, а повређено је више од 70 људи, јавила је кубанска државна телевизија.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кубански званичници саопштили су да први резултати истраге показују да је узрок јучерашње експлозије цурење гаса.
Председник Кубе Мигел Диас Канел у телевизијском обраћању са лица места рекао је да све указује да је експлозија била несрећни случај.
Истакао је да експлозију није изазвала бомба и да нема показатеља да се ради о терористичком нападу, а након повратка са места експлозије и кратке посете двема болницама у којима се лече повређени, инцидент је назвао „несрећом за жаљење“.
Јучерашња експлозија се догодила у близини школе са више од 300 ученика, саопштиле су здравствене власти, а најмање 15 деце је повређено у њој, саопштило је министарство здравља, док је једно дете преминуло.
Кубански министар туризма Хуан Карлос Гарсија саопштио је да у експлозији, према првим извештајима, нема погинулих нити повређених страних држављана.
Хотел је, иначе, био затворен и само су радници који су радили на његовој обнови били унутра у време експлозије, изјавио је Роберто Енрике Калсадиља, представник војне компаније која управља многим хотелима у земљи, пренео је РТС.
У интервјуу за државну телевизију, Калсадиља је рекао да је хотел са 96 соба требало да буде поново отворен у наредних неколико дана и да су радници обављали последње припреме. Он је, такође, рекао да је узрок експлозије цурење гаса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала