- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Више од 100 програма у Москви поводом Дана Победе

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаКако је украшена Москва за Дан победе
Како је украшена Москва за Дан победе - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Више од 100 манифестација, посвећених 77. годишњици Победе у Великом отаџбинском рату, биће одржано у Москви током 9. маја, изјавила је заменица градоначелника руске престонице Наталија Сергунина.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„На Дан Победе, уз подршку Одељења за културу Москве, биће одржано више од 100 програма. Они ће се одржавати на 87 локација широм града, укључујући паркове“, рекла је Сергунина.
Према њеним речима, у Парку Победе на Поклоној гори наступиће Симфонијски оркестар Маријинског театра, под управом диригента Валерија Гергијева.
Најављен је и наступ оркестра „Победа“ Министарства одбране Русије, као и концертни програм „Међународна сцена Бесмртног пука“ у којем ће учествовати руски естрадни уметници и глумци.
Најављена је и историјска изложба на којој ће бити представљени војни аутомобили и мотоцикли, тенкови и оклопна техника, топови и пољске кухиње.
У музеју „Коломенско“ наступиће Московски државни симфонијски оркестар под управом Ивана рудина, солисти Бољшој театра и други уметници.
Тенкови Т-34-85 продефиловали на војној паради поводом Дана победе у Москви 9. маја - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Традиција се не прекида: Парада победе ће бити одржана 9. маја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала