- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Бесмртни пук“ одржан у Аустралији /фото/

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаГеоргијевске ленте
Георгијевске ленте - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Акција „Бесмртног пука“ одржана је у недељу у Сиднеју у Аустралији, упркос претњама украјинске заједнице, саопштила је за Спутњик амбасада Русије у Аустралији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Акцији су се придружили сународници из других аустралијских градова. Централним улицама Сиднеја и Мартин Плејса прошли су и запослени у Амбасади Русије и Генералном конзулату Русије у Сиднеју“, саопштила је амбасада.
Координатор догађаја Ксенија Трифонова саопштила је да је у „Бесмртном пуку“ учествовало око седамдесет људи.
Према њеним речима, власти Сиднеја су дозволиле одржавање ове акције, иако су биле забринуте, јер су организатори добијали претње и увреде од украјинске заједнице у Аустралији.
„Сматрам да ‘Бесмртни пук’ може да уједини народе постсовјетског простора и ипак сам добила дозволу на одржавање пука“, рекла је Трифонова.
Она је додала да су у шетњи учествовали и Аустралијанци, полиција у Сиднеју је блокирала саобраћај како би колона прошла, а било је доста полиције и дуж улица.
У центру Сиднеја учесници поворке су приметили заставу победе који су поставили обични Аустралијанци.
Учесници поворке положили су цвеће на споменик палим борцима у Сиднеју, а затим је на јахти у сиднејској луци одржана прослава Дана победе.
„Бесмртни пук“ је свенародна акција која се одржава у Русији и другим земљама ради овековечавања сећања на учеснике и жртве Другог светског рата. Први пут је одржан 9. маја 2012. године у Томску на иницијативу локалних новинара, а 2013. постао је општеруски.
Учесници акције Бесмртни пук у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
СВЕТ
У Пекингу одржан „Бесмртни пук“ /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала