- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас: Ђоковић је најбољи на свету, једва чекам наш наредни меч

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Карлос Алкарас, суперталентовани шпански тенисер, рекао је да је Новак Ђоковић најбољи тенисер на свету, упркос што је он тренутно играч у најбољој форми у 2022. години.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Алкарас се налази у феноменалној форми, у досадашњем делу сезоне освојио је Мастерс у Мајамију и турнире у Барселони и Рио де Жанеиру, док ће у недељу имати шансу да дође и до трофеја у Мадриду.
По приказаној форми тренутно нема бољег од њега, то потврђују и победе над Рафаелом Надалом и Новаком Ђоковићем у само два дана, међутим, 19-годишњи Шпанац је свестан да ствари и не функционишу баш тако.
„Па, Ђоковић је најбољи на свету јер је први на АТП листи. Не знам шта да кажем, обојица (Надал и Ђоковић) су једни од најбољих у историји. Не знам ко је најбољи, али ако ћемо по пласману, то је Ђоковић“, рекао је Алкарас.
Млади Шпанац победио је Ђоковића у полуфиналу Мадрида после невероватне борбе у три сета, а новинари су после тога инсистирали да Алкарас каже да је он најбољи на свету.
„Ко је најбољи тенисер данас, тренутно?“, било је питање новинара.
„Нећу вам то рећи. Да, успео сам да победим првог тенисера света, али и даље сам девети. Има још осам играча испред мене“, истакао је Карлитос, који се и на друштвеним мрежама огласио због честитке Новака Ђоковића.
„Једва чекам следећу велику борбу против Новака Ђоковића. Срећно на наредном турниру“, написао је Алкарас.
Алкарас ће од наредног понедељка бити шести тенисер света, а ако настави у оваквом ритму, врло брзо бисмо могли да га видимо и међу пет најбољих.
Шпанац у великом финалу Мадрида игра против Саше Зверева у недељу у 18.30.
Зверев коначно прави – преко Циципаса до борбе за трофеј са Алкарасом!
Ђоковић: Мислим да сам на добром путу
Алкарас после Ђоковића: Нема граница!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала