Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ненад Поповић: На Дан победе сећамо се својих предака

© Sputnik / Лола ЂорђевићНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је, уочи обележавања 9. маја - Дана победе, да је то дан када се сећамо храбрости предака који су били спремни да плате највишу цену и положе своје животе како би Србија данас била слободна.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поповић је подсетио да је 9. маја 1945. године Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату коју су прихватиле савезничке трупе.
„Наши очеви, баке и деке, борили су се храбро са нашим руским савезницима против окупатора доказујући да ниједан освајач који Србину жели да одузме оно највредније - слободу, неће напустити нашу земљу уздигнутог чела. Можемо да будемо поносни јер смо у Другом светском рату, као и увек у прошлости, били на правој страни историје“, истакао је Поповић.
Он је нагласио да данашње генерације морају да покажу да су достојне својих предака, наведено је у саопштењу министарства.
„Као што су они бранили Србију и српски народ у тренуцима када је била нападнута од стране окупатора, тако и ми данас, свим доступним политичким средствима, морамо да бранимо слободу и независност Србије“, рекао је Поповић, пренео је Танјуг.
Бесмртни пук испред Скупштине у Београду - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
СРБИЈА
У тренутку кад многи газе историју: Како ће се одржати Бесмртни пук у Србији и Републици Српској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала