- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила корвету украјинске морнарице у Одеси

© Sputnik / РИА НовостиАвионска ракета на руском авиону
Авионска ракета на руском авиону - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Ваздушно-космичке снаге Русије су високопрецизним ракетама уништиле центар за везу војног аеродрома Червоноглинско и корвету пројекта 1241 украјинске морнарице у области Одесе, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руске високопрецизне ракете ваздушног базирања уништиле су током ноћи командни пункт механизоване бригаде у рејону Пјатихатка Харковске области и центар за везу војног аеродрома Червоноглинско у рејону насеља Арциз“, рекао је портпарол, напомињући да је уништена и корвета украјинске морнарице у подручју Одесе.

Како каже, руска војска је у Харковској обасти уништила два система С-300 Оружаних снага Украјине у рејону насеља Коротич.
Поред тога, он је навео да су руски авиони погодили 130 украјинских војних објеката, да је ликвидирано до 420 националиста и онеспособљено 55 јединица војне технике.
С тим у вези, генерал-мајор је на брифингу прецизирао да су међу погођеним објектима три командна места, 123 подручја концентрације војске и војне технике, две артиљеријске батерије на ватреним положајима и два складишта ракетно-артиљеријског наоружања и муниције у рејонима Бахмут и Краснопоље.
Руска средства ПВО током ноћом су уништила још два украјинска бомбардера Су-24 и један хеликоптер Ми-24 изнад острва Змејни, навео је Конашенков.
„За дан су у подручју Одесе уништена укупно четири украјинска авиона, четири хеликоптера, укључујући три са десантом, три беспилотне летелице 'Бајрактар-ТБ2' и један десантно-јуришни брод украјинске морнарице“, додао је он.
Конашенков је истакао да је од почетка специјалне операције у Украјини руска војска уништила 156 авиона, 116 хеликоптера, 765 беспилотних летелица, 297 противваздушних ракетних система, 2.927 тенкова и других борбених оклопних возила, 335 вишецевних бацача ракета, 1.393 артиљерјских средстава и минобацача, као и 2.746 јединица специјалне војне технике.
Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
РУСИЈА
Руска војска уништила велику количину западне војне технике у Харковској области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала