Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Опљачкана српска породица у Грачаници /видео/

© Фото : YouTube/Kosovo Online, snimak sa ekranaОпљачкана кућа српске породице у Грачаници
Опљачкана кућа српске породице у Грачаници - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Непознате особе опљачкале су синоћ кућу Драгољуба Стевића из Грачанице и однели новац и златан накит, а ово није први пут да се породица Стевић нађе на мети лопова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Стевић је за Косово онлајн испричао да су по повратку кући он и супруга затекли отворене прозоре на дневној и спаваћој соби на спрату. Када су ушли у кућу ствари су биле испретуране, а гардероба разбацана по поду.
„Одмах сам установио да ми је однет новчаник са банковним картицама и 300 евра у готовини, као и златан накит у вредности од најмање 400 евра.То мало пара које сам сакупљао за магнетну резонанцу они су однели. Трећег августа ми је заказана операција кука у Нишу. Шта ће даље да буде, не знам, али ово што се нама ради је страшно“, испричао је Драгољуб Стевић.
Новембра 2020. године ова породица је први пут опљачкана. Тада су лопови однели новац у вредности од 500 евра и нешто од златног накита.
Стевић истиче да су му полицајци и форензичари након увиђаја пренели да нема отисака прстију и да су пљачкаши користили рукавице.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила инцидент

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је данас обијање и пљачкање куће Драгољуба Стевића из Грачанице, уз упозорење да је овој породици директно угрожена егзистенција.
Из куће је украден новац који је овај домаћин чувао за лечење, а нестале су и друге вредне ствари. Ово је други пут да се породица Стевић нашла на мети лопова, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
„Ово је још један у низу инцидената који указује на тежак положај српског народа на Косову и Метохији, са циљем да се Срби онеспокоје, застраше и отерају са својих вековних огњишта“, наводи се у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију упорно апелује на представнике међународних организација који су задужени за безбедност Срба у јужној српској покрајини на угроженост српске заједнице на Космету, наводи се и указује да ће Канцеларија наставити и даље да инсистира да се сваки овакав случај расветли и починиоци приведу правди, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала