Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Познато када ће бити готови резултати обдукције Зукорлића

© Tanjug / Раде ПрелићМуамер Зукорлић
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Узрок смрти Муамера Зукорлића после обављене обдукције биће познати за седам до 30 дана, рекао је данас његов син и председник Странке правде и помирења Усаме Зукорлић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Интерно су ми лекари рекли да ће резултати бити за седам до месец дана. Учествовале су екипе лекара из Ниша, Сарајева и Хамбурга. Колеге из Ниша даће су рекле да ће дати максималан допринос да буде у што краћем периоду", рекао је Усаме Зукорлић за ТВ К1.
На питање шта ће бити предузето ако се утврди да узрок смрти није био срчани удар он је одговорио да ће бити отворена истрага.
„То ће тужилаштво урадити складу са законом. Циљ је да се дође до истине ко је имао умешане руке у ту смрт. Као породица, нећемо се смирити док не нађемо ко је учествовао у тако неком потенцијалном злочину, и урадићемо све да буде приведен правди“, рекао је он.
Додао је да је да утврђивање узрока смрти Муамера Зукорлића који је, када је преминуо, био и потпредседник Народне скупштине Србије, није мала ствар већ да је осетљиво питање, које може имати последице 100 година у будућност.
„Правосудни органи Србије испоштовали су скоро све што смо тражили. Хвала Исламској заједници у Србији која је инсистирала на новом укопу у најлепшој џамији у Новом Пазару“, рекао је он.
Муамер Зукорлић је после ексхумације сахрањен у харему Алтун-алем џамије у Новом Пазару уз присуство великог броја поштовалаца, а раније је био сахрањен у селу Орље.
„Знао сам да га поштују и цене, али нисам знао колико народа воли рахметли муфтију Муамера Зукорлића“, рекао је Усаме Зукорлић напомињући да није само реч о Муслиманима него и Србима.
До ексхумације је дошло пошто је породица изнела сумње засноване на анализама узорака да Муамер Зукорлић није умро од срчаног удара већ да су у ткивима пронађене тешки метали који су могли да узрокују тровање.
Усаме Зукорлић каже је приликом прве сахране нису урађене неке нормалне процедуре, а породица се није понела неозбиљно већ је узорке покојника независно дала на анализу.
„Основана сумња по резултатима који су констатовали да има трагова тешког метала, је да постоји вероватноћа да је до смрти дошло услед тровања. Одговоре треба да да обдукција, да знамо прецизно“, рекао је он.
Додао је да је приватна истрага коју је спровела породица скромна у односу на обдукцију која је управо завршена.
Он је навео да је дан пред ексхумацију дошло до промене па су уместо екипе лекара судске медицине из Београда, који нису могли да саставе екипу, ускочиле њихове колеге из Ниша, преноси Танјуг.
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
СРБИЈА
Зукорлић сахрањен у Алтун алем џамији у Новом Пазару
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СРБИЈА
Постоји сумња да је муфтија Зукорлић отрован: Шокантна тврдња породице /видео/
Усаме Зукорлић, Странка правде и помирења - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СРБИЈА
Усаме Зукорлић предао тужилаштву кривичну пријаву и налазе о смрти свог оца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала