https://sputnikportal.rs/20220508/vlasnik-restorana-poceo-da-naplacuje-ulaz-1137174591.html
Власник ресторана почео да наплаћује улаз
Власник ресторана почео да наплаћује улаз
Sputnik Србија
Власник једног ресторана увео је плаћање улазнице у објекат за сваког госта који долази да једе, осим ако је реч о деци. 08.05.2022, Sputnik Србија
2022-05-08T21:20+0200
2022-05-08T21:20+0200
2022-05-08T21:20+0200
друштво
друштво
стил живота
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/27/47/274702_0:86:2085:1259_1920x0_80_0_0_e07ed1f5bbaa6a5fe5f61e1b029e556f.jpg
Улазница се плаћа три евра, а разлог је драстичан раст свих улазних трошкова – од намирница до енергије.Хорст Ингендорн, власник ресторана у немачком граду Ратингеру, за ВДР каже како није имао избора.„У једном тренутку сам повукао ручну и рекао да сад морам нешто предузети. Уместо да мењам јеловник и повећавам цену воде и других услуга, одлучио сам да уведем та три евра”, објашњава немачки угоститељ, преноси Б92.„Гости с којима сам разговарао то разумеју и мислим да је та отвореност и искреност заправо прилично добра“, каже Ингендорн.
https://sputnikportal.rs/20220131/najbrzi-restoran-na-svetu-ne-stignete-ni-da-se-smestite-jelo-je-tu-1133807956.html
https://sputnikportal.rs/20220326/sta-nikako-da-ne-narucujete-u-restoranu-1135503874.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/27/47/274702_147:0:1939:1344_1920x0_80_0_0_54c2f153f37d87a4d3c96a835f9afbc2.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, магазин
друштво, стил живота, магазин
Власник ресторана почео да наплаћује улаз
Власник једног ресторана увео је плаћање улазнице у објекат за сваког госта који долази да једе, осим ако је реч о деци.
Улазница се плаћа три евра, а разлог је драстичан раст свих улазних трошкова – од намирница до енергије.
Хорст Ингендорн, власник ресторана у немачком граду Ратингеру, за ВДР каже како није имао избора.
„Месо је скупље од 30 до 50 посто, поврће 30 посто. Уље за пржење поскупело је више од 100 посто, а трошкови енергије 2.000 посто“, јада се он.
„У једном тренутку сам повукао ручну и рекао да сад морам нешто предузети. Уместо да мењам јеловник и повећавам цену воде и других услуга, одлучио сам да уведем та три евра”, објашњава немачки угоститељ,
преноси Б92.
„Гости с којима сам разговарао то разумеју и мислим да је та отвореност и искреност заправо прилично добра“, каже Ингендорн.