- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић и Мандић поздравили хапшење предсједника Привредног суда

© Sputnik / Бобан НововићДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић поздравио је акцију Специјалног државног тужилаштва и полиције у којој је ухапшен предсједник Привредног суда Блажо Јованић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Мислим да је правда кренула одраније, само што ће сад добити још више замаха, и све што ће се десити у наредном периоду је врло позитивно за Црну Гору, а нека причају резултати. Резултати су засад неумољиви и очекујем да се овај тренд настави".
Казао је да је полиција иста као прије, а да су тужиоци различити.
"Одмах имамо резултате", рекао је Абазовић новинарима у Скупштини.
Упитан да ли јутрошње хапшење повезано са случајем Улцињске солане, рекао је да не може довести јутрошња дешавања у везу са тим случајем.
Казао је да је случај Улцињске солане "један од многих" у којима се десила "пљачкашка приватизација са печатом државе".
"Мислим да је такозвана стечајна мафија узела маха и нанијела велику штету држави, и да је ово јутрос добар почетак да се против тога боримо", додао је он.
У претходном периоду се, како је рекао, дешавало доста чудних ствари.
"Сада је дошло вријеме да се полако своде рачуни и да свако одговара за то што је радио", навео је предсједник Владе.
Абазовић је поручио да је бескомпромисна борба против организованог криминала и корупције приоритет у раду Владе.
Демократски фронт поздравио је данашње привођење Блажа Јованића из Привредног суда. Поручили су и да немају никакве везе са данашњим наводима бившег Главног специјалног тужиоца (ГСТ) Миливоја Катнића а које се тичу његове будућности јер не призивају ничију смрт, али траже да правда закуца на свачија врата.
„Видимо да након Врховног суда на ред долази Привредни суд. Мислимо да са оваквим акцијама треба наставити и да нипошто ни под каквим притисцима не треба одустати. Кнежевић, Медојевић и ја смо данас тешко оптужени од некадашњег ГСТ Миливоја Катнића да смо ми одговорни ако му се нешто деси.“, казао је предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.
Он шаље поруку међународној јавности, новом ГСТ Владимиру Нововићу да немају никакве везе са Катнићем нити да желе његову или ичију смрт, већ само траже да се Закон примјењује једнако на све, без икаквог проливања крви.
„Не заборавите да такав плачан глас Миливоја Катнића није био и глас Михаила Чађеновића који је био у затвору 8 мјесеци. Хапсили су наше савјетнике, возаче, људе из ПЗП-а за које су тврдили да су прали паре, ухапшени су и рођаци функционера ДФ-а. Све су то радили Катнић и Чађеновић, нису имали милости, а нису имали ни доказа.“, казао је он.
По налогу Специлајног државног тужиоца Владимира Нововића јутрос је ухапшен предсједник Привредног суда Блажо Јованић И још десетак особа у Црној Гори.
Хапшење председника Привредног суда Црне Горе Блажа Јованића - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РЕГИОН
Ухапшен председник Привредног суда Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала